Overvejer du at få lavet negle med gel polish? Eller måske er du bare nysgerrig på at vide hvilken holdbarhed du som udgangspunkt kan forvente med gellak negle? Holdbarheden af gel polish varierer, da der er flere forskellige faktorer, der afgør om du får et resultat der holder længe. Læs med i denne artikel, hvor vi gør dig klogere på hvor lang tid gel polish holder, men også hvad der afgør om du får et resultat, der holder kort tid eller lang tid.

På billedet ovenfor ses et sæt færdige lyserøde gellak negle. Farven er Gel Polish • Barbie Pink • No. 4. Foto: Nailie

Overordnet set kan du forvente at gel polish som udgangspunkt holder op til 2 uger, nogengange længere. Dog kan der være forskellige faktorer der har stor betydning for, og er medvirkende til at gellakken får en markant værre holdbarhed. Det er blandt andet faktorer såsom kvaliteten af de produkter der benyttes, påføringsteknikken og hvordan du ellers plejer dine negle. Derfor kan gel polish generelt holde i op til to uger eller længere. Det er dog vigtigt at bemærke, at gel polish kan begynde at falme og/eller miste sin glans over tid, især hvis neglene udsættes for slid eller kemi (f.eks. fra rengøringsmidler i forbindelse med daglige gøremål som rengøring og opvask).

Læs mere: Hvad er gel polish?

SÅDAN OPNÅR DU LÆNGERE HOLDBARHED MED GEL POLISH

Der er meget du selv kan gøre for at sikre, at gel polish holder i længere tid. Og sørger du for at være grundig og tålmodig under forberedelsen og påførselen, samt den efterfølgende neglepleje, er du garanteret ikke blot et mere holdbart resultat, men også et flottere resultat af dine gelenegle.

GRUNDIG FORBEREDELSE FÅR GEL POLISH TIL AT HOLDE LÆNGERE

Sørg altid for at forberede neglene grundigt og ordentligt, inden påføring af gel polish. Skulle der være gammel neglelak eller gellak, skal du først og fremmest fjerne dette. Undlader du at fjerne gammel gel polish eller neglelak og blot lægger et nyt lag ovenpå, kan du være sikker på, at dit nye sæt gel polish negle ikke kommer til at holde i lang tid. Det skyldes at disse gamle lag vil løsne sig, og da der er tale om det nederste lag, vil alt det gel polish du har lagt ovenpå ligeledes løsne sig. Herudover øger du også risikoen for infektioner, ved ikke at forberede neglene grundigt inden gel polish.

På billedet ovenfor ses negle, som er grundigt forberedt og klar til at få lagt gel polish på. Det sikrer en længere holdbarhed af gellakken. Foto: Nailie

For at opnå en succesfuld forberedelse og dermed øgede chancer for at gel polish holder i længere tid, skal du derfor altid rense neglene med en mild neglerens for at fjerne naturlige olier og fugt, da dette kan forhindre en god vedhæftning. Sådan forbereder du neglene inden påføring af gel polish.

Læs også: Sådan fjerner du gel polish korrekt

KVALITETSPRODUKTER FÅR GEL POLISH TIL AT HOLDE LÆNGERE

Det er måske ikke nogen overraskelse, at gel polish produkter af højere kvalitet har en bedre effekt og holdbarhed end gellak produkter af ringere kvalitet. Men det kan være svært, særligt som nybegynder, at skille fårene fra bukkene. Gå derfor altid efter brands, som giver dig indtrykket af, at de har styr på sagerne og udstråler professionalisme. Stil gerne kritiske spørgsmål til deres kundeservice om, hvorfor netop deres produkter er bedre end de andre på markedet og evaluer de svar du får. Eksempelvis er Nailie’s produkter EU-godkendt og har i øvrigt gennemgået en lang evalueringsproces af uvildige professionelle, som har været med til at sikre, at produkter er af højeste kvalitet. Du kan også prøve lidt forskellige gel polish mærker og du vil med tiden lægge mærke til, hvilke mærker der rent faktisk er i høj kvalitet.

BRUG EN BASE COAT I HØJ KVALITET

I forlængelse af vigtigheden af kvalitetsprodukter, er det vigtigste produkt base coaten. Det skyldes at basen hjælper med at skabe et godt greb mellem neglen og gellakken, hvilket bidrager til markant længere holdbarhed. Påfør derfor en højkvalitets base coat, der er specielt formuleret til gel polish.

På billedet ovenfor påføres base coat på en grundigt forberedt negl, inden påføring af gel polish. Foto: Nailie

TYNDE LAG ØGER HOLDBARHEDEN AF GEL POLISH

Påfør altid gel polish farver i tynde, jævne lag i stedet for tykke lag. Tykke lag har væsentligt større sandsynlighed for at skalle af eller krakelere. Vær derfor tålmodig og hold tilbage med at påføre for meget gellak ad gangen. Du kan altid tilføje flere lag efter behov, for at opnå den ønskede farveintensitet og dækning.

FORSEGL NEGLESPIDSERNE OG KANTERNE FOR ØGET HOLDBARHED

Sørg for at forsegle neglespidserne og kanterne af neglene med både base coaten, men ligeså vigtigt med top coaten. Top coat benyttes som afsluttende lag med formålet at forsegle gel polish. Ved at sørge for en grundig forsegling, sikrer du at vand eller andet snavs trænger ind imellem lagene og gellakken og dermed forårsager skade på dit flotte resultat og reducerer holdbarheden af din gel polish markant.

HÆRD NEGLENE KORREKT MED EN UV/LED-LAMPE

Du bør altid følge producentens anbefalede hærdningstid, som varierer alt efter hvilken UV/LED-lampe der er tale om. Som tidligere beskrevet, bør du altid benytte produkter af høj kvalitet, og det gælder også UV/LED-lampen. For hvis neglene ikke bliver hærdet korrekt, løsner din gel polish sig lettere og det påvirker dermed hvor lang tid gellakken holder.

På billedet ovenfor hærdes gel polish i en UV/LED-lampe, hvilket gør gellakken fast og dermed holdbar over længere tid. Foto: Nailie

PÅFØR TOP COAT REGELMÆSSIGT

Efter et par dage eller efter behov, kan du med fordel påføre endnu et friskt lag top coat og dermed forlænge gel polish neglenes levetid. At påføre et ekstra lag top coat efter nogle dage hjælper ligeledes med at bevare glansen på dine gellak negle. Top coaten fungerer nemlig som et beskyttende lag og hjælper med at forhindre afskalning.

På billedet ovenfor påføres et beskyttende lag top coat, hvilket gør at gel polish holder i længere tid. Foto: Nailie

PLEJ GEL POLISH NEGLENE MED NEGLEOLIE

Sørg for regelmæssigt at holde dine negle og neglebånd hydreret ved at påføre negleolie. Det bidrager til at holde gel polish neglene sunde og fleksible, hvilket i høj grad kan bidrage til en længere holdbarhed af dine gellak negle.

Læs også: Derfor skal du bruge negleolie

På billedet ovenfor påføres negleolie, hvilket bidrager til sundere negle. Foto: Nailie

GEL POLISH HOLDBARHED VARIERER

Med udgangspunkt i indholdet af denne artikel, kan man derfor konkludere, at der er stor forskel på, hvor lang tid gel polish rent faktisk holder. Men der er faktisk meget, man selv aktivt kan gøre, for at nå op på en gellak holdbarhed på 2 eller flere uger. Et par uger, er nemlig det, som man som udgangspunkt kan forvente. Hvis man ellers har været grundig og fulgt instruktionerne i denne artikel. Vi håber at det kan hjælpe dig til at få flotte gellak negle der holder i lang tid!

Tilbage til blog