Er du i tvivl om, hvordan du skal opbevare din neglelak? Der er mange myter og misforståelser, som kan skabe forvirring omkring, hvordan man egentlig bør opbevare neglelak. I denne artikel gør vi dig klogere på, hvordan du opbevarer neglelak korrekt og dermed sikrer dig, at din neglelak ikke går til spilde og dermed bliver ubrugelig som følge af forkert opbevaring.

På billedet ovenfor ses et udvalg af gel polish, en type af Gel Polish farver fra mærket Nailie. Foto: Nailie

Neglelak såvel som gellak bør altid opbevares korrekt, da man dermed bl.a. bevarer konsistensen, holdbarheden, farven, undgår tørring og klumpdannelse. Ved at opbevare neglelak korrekt kan du altså sikre, at neglelakken forbliver frisk, let at påføre og holder sig i god stand i længere tid. Dette giver dig mulighed for at få mest muligt ud af dine neglelakprodukter, herunder gel polish. For hvem vil ikke fortsat opnå flotte neglelakresultater og undgå spild?

Læs mere: Hvad er gel polish?

FORKERT OPBEVARING AF NEGLELAK

Lad os starte med at komme omkring de forskellige myter og misforståelser, der forekommer i forbindelse med opbevaring af neglelak. For der er mange myter, der faktisk skader mere, end de gør gavn. Og i sidste ende resulterer det i, at du faktisk opbevarer din neglelak forkert. Så her er de mest udbredte myter og misforståelser om neglelak opbevaring, som du bør undgå:

DU MÅ IKKE OPBEVARE NEGLELAK I KØLESKABET

Mange tror fejlagtigt, at neglelak skal opbevares i køleskabet, da dette angiveligt skulle forlænge holdbarheden. Dette er en myte. Neglelak bør opbevares ved stuetemperatur. Køleskabets fugtighed risikerer nemlig at påvirke konsistensen og holdbarheden af lakken negativt. Så undgå til enhver tid denne myte, som går på at opbevare neglelak i køleskabet.

NEGLELAK SKAL ALDRIG OPBEVARES I FRYSEREN

Ligesom med opbevaring af neglelak i køleskabet, vil du ved at opbevare neglelak i fryseren med garanti beskadige produktet. Det er helt unødvendigt, at opbevare neglelak i fryseren. Ekstrem kulde kan ændre konsistensen af din neglelak og farven af neglelakken. Du risikerer ligeledes at få flasken til at knække eller sprænge pga. de ekstremt lave temperatur som opleves i en fryser. Undgå derfor opbevaring af neglelak og gellak i fryseren.

OPBEVAR IKKE NEGLELAK I BADEVÆRELSET

Nogle mennesker opbevarer deres neglelak i badeværelset, hvilket i visse situationer ikke er helt ideelt. Faren opstår i og med, at badeværelset har normalt høj luftfugtighed. Fugt er en af neglelakkens værste fjender, da fugt kan ændre neglelakkens konsistens og få den til at blive tykkere. Det er ikke nødvendigvis en høj risiko der løbes, hvis du f.eks. opbevarer det i en skuffe eller et skab på badeværelset, men for at minimere risikoen bør du overveje et andet sted at opbevare din neglelak.

KAN MAN OPBEVARE NEGLELAK LODRET NED?

Endnu en myte er, at neglelak skal opbevares lodret ned, altså stå omvendt. Mens det er rigtigt, at neglelakken skal opbevares oprejst, er der en misforståelse om, at flaskerne skal opbevares lodret nedad. Undgå dette, da det kan få luft til at komme ind i flasken og forringe lakken markant. Flaskerne skal opbevares oprejst, så neglelakken ikke kommer i kontakt med korken.

UNDGÅ AT OPBEVARE NEGLELAK I SOLLYS

Neglelak skal ikke opbevares i direkte sollys, da UV-lys kan påvirke farven og kvaliteten af lakken over tid. Det er bedst at opbevare neglelakken et køligt, mørkt sted for at bevare dens egenskaber og undgå at den hærder og klumper. Bemærk ligeledes, at du kan risikere at indholdet af flasken hærder, hvis du har flasken i nærheden af din UV/LED-lampe, når denne er tændt og lyser.

DET SKAL DU OVERVEJE VED NEGLELAK OPBEVARING

Overordnet set er der nogle hovedpunkter du kan sørge for er i orden, når du opbevarer neglelak og gellak. For hvis du minimerer dine risici, er du mere sikker på at forlænge holdbarheden af din neglelak.

OPBEVAR NEGLELAK VED STUETEMPERATUR

Opbevar altid neglelak ved stuetemperatur eller lidt derunder. Du skal altså undgå ekstreme temperaturer, da det påvirker konsistensen og holdbarheden af lakken. Undgå også opbevaring i direkte sollys.

SØRG FOR TÆT FORSEGLING AF NEGLELAKKEN

Sørg altid for, at neglelakken forsegles tæt. Hvis flaskernes ikke lukkes ordentligt, kan luft risikere at komme ind, hvilket kan få neglelakken til at tykne eller hærde.

UNDGÅ FUGT OG VARME

Sørg for at opbevare neglelak væk fra steder med høj luftfugtighed, såsom badeværelser, da fugt påvirker lakkens kvalitet negativt. Undgå ligeledes at opbevare neglelak nær varmekilder såsom radiatorer eller ovne, da varmen kan størkne neglelakken og få denne til at klumpe.

RYST NEGLELAKKEN FØR BRUG

Det kan være en god ide at ryste neglelakken før brug, da du derved blander farvepigmenterne og dermed sikrer en jævn konsistens. Vær forsigtig inden du gør dette, ved at sikre dig, at lågen er skruet ordentligt fast. Så undgår du at spilde neglelak ved et uheld.

HOLD ØJE MED HOLDBARHEDSDATOEN

Ligesom mange andre produkter, så har neglelak også en begrænset holdbarhed. Hold derfor øje med udløbsdatoen. Hvis der ikke fremgår udløbsdato, kan du evt. tjekke om din neglelak er gammel. Det kan være tegn på, at din neglelak er for gammel, hvis den begynder at skille sig ad eller ændrer konsistens og farve. Hvis den er udløbet, så undlad at bruge den og køb en ny istedet.

DERFOR SKAL NEGLELAK OPBEVARES KORREKT

Ved at opbevare neglelak korrekt kan du sikre, at den forbliver frisk, let at påføre og holder sig i god stand i længere tid. Dette giver dig mulighed for at få mest muligt ud af dine neglelakprodukter og opnå flotte neglelakresultater.

Det er vigtigt at bemærke, at neglelak har en begrænset holdbarhed, uanset hvordan det opbevares. Hvis din neglelak er blevet tyk, ændret farve eller har en dårlig lugt, er det bedst at erstatte den, selvom den er blevet opbevaret korrekt.

Tilbage til blog