Kan du ikke vente på at dine negle vokser længere eller er du blot nysgerrig på at vide, hvor hurtigt dine negle vokser? Så læs med i denne artikel, hvor du kan læse mere om neglenes væksthastighed og hvad du kan gøre for at pleje neglene og dermed holde dem sunde og raske, så de ikke knækker.

NEGLENES VÆKSTHASTIGHED VARIERER

Det korte svar er, at neglene generelt vokser omkring 0,1 til 0,15 millimeter om dagen eller omkring 2-3 millimeter om måneden. Neglenes væksthastighed varierer dog fra person til person og afhænger af flere faktorer såsom alder, genetik, sundhedstilstand og ernæring.

Visse sygdomme kan påvirke ens neglevækst negativt og ligeledes skabe skrøbelige negle, der knækker nemt. Disse typer af sygdomme kan bl.a. omfatte mangelernæring, hormonelle ubalancer, skjoldbruskkirtelsygdom, infektioner (f.eks. svampeinfektioner i neglebædden) eller autoimmune sygdomme (f.eks. psoriasis eller lupus). Såfremt du har mistanke om, at du kan have en af de nævnte sygdomme, bør du altid kontakte din læge.

Husk, at neglene også kan synes kortere eller længere, afhængigt af din negleform og længe, samt hvordan du vælger at klippe og forme dem.

SUND KOST OG VITAMINER GIVER SUNDE NEGLE

For at neglene har de bedste vækstbetingelser er det en god idé at have en sund livsstil, hvor du sørger for at indtage en sund kost. Kosten skal indeholder vitaminer som A, C, E og Biotin. Ved at indtage de nævnte vitaminer kan det hjælpe med at opretholde sunde negle. Overvej at tage kosttilskud eller inkludere fødevarer som fisk, nødder, æg og grønne grøntsager i din kost.

NEGLENE KAN VOKSE 1-2 MILLIMETER PÅ EN UGE

Det kan virke som meget, at neglene kan vokse 1-2 millimeter på en uge. Men det er vigtigt at huske på, at negle er relativt langsomt voksende strukturer sammenlignet med f.eks. håret. Til sammenligning vokser håret på hovedet normalt 0,5 til 1,5 centimeter om måneden, hvilket svarer til 1,25-3,75 millimeter på en uge. Dermed er neglene markant langsommere til at vokse end håret på hovedet.

Selvom det kan synes som om, at ens negle vokser hurtigt, når man kigger på dem hver dag, så er væksten faktisk relativt langsom i forhold til andre kropsprocesser. Det er også værd at bemærke, at neglenes væksthastighed kan variere fra person, og at disse tal kun er gennemsnitlige estimater.

SUNDHED OG PLEJE AF NEGLE ER VIGTIGERE

Det er vigtigt at huske på, at sundhed og pleje af ens negle er vigtigere end den egentlige væksthastighed. For hvis du ikke sørger for at pleje dine negle, risikerer du, at de bliver svage og knækker. Og dermed bliver du slået tilbage til start og skal starte forfra med at vokse neglene ud.

6 PLEJETIPS TIL SUNDERE OG STÆRKERE NEGLE

Der er grundlæggende 5 forskellige ting, man selv kan gøre for at opnå stærkere og sundere negle. Vi har listet de 5 råd til neglepleje her.

1. HOLD DINE NEGLE RENE

Vask og tør dine hænder og negle regelmæssigt for at fjerne snavs og bakterier, brug en mild sæbe. I forbindelse med rengøring med brug af hårde kemikalier eller rengøringsmidler bør du benytte beskyttelseshandsker.

2. PLEJ OG FUGT DINE NEGLE

Brug en neglebørste til at rense og pleje neglene og neglebåndene. Påfør en god negleolie eller fugtighedscreme på neglene og massér det forsigtigt ind. Dette hjælper med at bevare fugtigheden og forhindre tørhed og sprøde negle.

3. BESKYT DINE NEGLE

Brug handsker, når du udfører opgaver, der kan skade dine negle, som f.eks. opvask eller havearbejde. Undgå at bruge dine negle som værktøj til at åbne ting eller skrabe noget af.

4. KLIP OG FORM NEGLENE KORREKT

Brug en god negleklipper og klip dine negle i en lige linje for at undgå indgroede negle. Fil neglene forsigtigt i en enkelt retning for at undgå at skabe skrøbelige kanter, benyt en neglefil til dette. Herudover anbefaler vi også, at man klipper sine neglebånd til, da det giver et flottere resultat. Til dette kan man benytte en neglebåndsskubber til at skubbe neglebåndene op, hvorefter du klipper forsigtigt til med en neglebåndsklipper.

5. UNDGÅ AT BIDE NEGLE

Neglebidning kan skade neglene og omgivende hud. Hvis du har svært ved at stoppe med at bide negle, kan det være en god idé at få lavet gelenegle, da det hærder dine naturlige negle og gør det sværere at skade neglene.

6. SØRG FOR KORREKT AFTAGNING AF KUNSTIGE NEGLE

Forkert aftagning af kunstige negle kan skade dine negle. Du risikerer nemlig at hive negleplader af, hvis du ikke er tålmodig og forsigtig i forbindelse med fjernelsen af kunstige negle. Vi anbefaler, at du benytter vores aftagningskit, som indeholder at hvad du skal bruge til at aftage kunstige negle og neglelak. Vi har ligeledes lavet en guide til aftagning af gel polish og en guide til aftagning af polygel, afhængig af hvilke kunstige negle du har på.

Tilbage til blog