Gel polish, også kendt som gel neglelak, gele negle og gellack, er en type neglelak, der hærder under UV- eller LED-lys for at skabe en holdbar og glansfuld finish. Den adskiller sig fra almindelig neglelak ved sin længere holdbarhed og modstandsdygtighed over for afskalning.

På billedet påføres et afsluttende lag top coat på et flot sæt lyserøde gelenegle.

Gel polish består af en flydende gelbaseret formel, der indeholder farvepigmenter og hærder ved eksponering for UV- eller LED-lampe. Den påføres neglene på samme måde som almindelig neglelak, men kræver efterfølgende hærdning under en speciel neglelampe i et par minutter for at opnå fuld tørring og hærdning. Herudover opbygges gelenegle i flere lag, hvor man starter med et lag base coat (grundlag), efterfulgt af et farvelag og afslutningsvist et lag top coat (beskyttelseslag).

Fordelene ved gel polish er, at den kan give en glat og fejlfri overflade, som kan vare i længere tid end almindelig neglelak. Den har en tendens til at være mere modstandsdygtig over for afskalning, og den kan ofte holde i op til to uger eller endda længere uden større slitage.

For at fjerne gel polish er det normalt nødvendigt at anvende en speciel neglelakfjerner eller udføre en professionel afrensning med en Soak Off Remover. Dette kan være en mere tidkrævende proces sammenlignet med almindelig neglelakfjernelse, da gel polish har en mere holdbar struktur. Vi anbefaler altid, at du bruger Nailie’s aftagningskit, som indeholder alt hvad du skal bruge for at foretage en skånsom aftagning af dine gelenegle.

Læs mere: Sådan fjerner du gel polish

DERFOR ER GEL POLISH BLEVET POPULÆRT

Gel polish er blevet populært på grund af sine mange fordele og egenskaber, der adskiller det fra almindelig neglelak. Udover at gel polish giver flotte negleresultater, har du med gel polish startkits mulighed for at komme nemt og hurtigt i gang med at lave negle selv derhjemme. Og det er særligt interessant, da man derved har mulighed for at spare mange penge på hyppige besøg i neglesalonen.

De mest hyppige årsager til, at gel polish er blevet så populært at benytte skyldes primært:

ØGET HOLDBARHED AF NEGLENE

En af de mest bemærkelsesværdige egenskaber ved gel polish er dens langvarige holdbarhed. Når den er hærdet under UV- eller LED-lys, skaber den en stærk binding til neglen, der er mere modstandsdygtig over for afskalning og slitage sammenlignet med almindelig neglelak. Dette betyder, at gel polish kan bevare sin smukke og fejlfri finish i flere uger uden behov for hyppig omlakering.

GLANSFULD FINISH TAKKET VÆRE GEL POLISH

Gel polish giver en dyb og glansfuld effekt, der kan være mere intens end almindelig neglelak. Den gelbaserede formel giver en jævn og glat overflade, der giver en professionel og poleret look til neglene. Mange elsker det lækre udseende, som gelenegle giver og med mulighed for at sammensætte farver efter eget ønske, er mulighederne for at være kreativ mange.

GEL POLISH TØRRER HURTIGT

Når gel polish er hærdet under en UV- eller LED-lampe, hærder den øjeblikkeligt, hvilket eliminerer behovet for at vente på, at neglelakken tørrer. Dette sparer tid og minimerer risikoen for smøring og ujævnheder, der kan opstå, når neglelakken er våd.

MULIGHED FOR NAIL ART

Gel polish åbner op for en bred vifte af kreative muligheder inden for nail art. På grund af sin længere tørretid (forudsat du ikke hærder geleen under en lampe med det samme) giver den mere fleksibilitet til at udføre detaljerede designs, indlejre glimmer eller skabe overgangseffekter. Dette gør det populært blandt dem, der ønsker at udtrykke deres individualitet og kreativitet gennem negledesigns.

Samlet set er gel polish en populær og holdbar løsning til at opnå smukke og langvarige neglelakresultater, og det er en favorit blandt mange negleentusiaster og professionelle i skønhedsindustrien.

Tilbage til blog